Facebook je godinama prepravljao svoju platformu za društvene medije, a nedavno su tiho postavili značajku 'Follow' za sve korisnike. Dakle, sada kada korisnik prihvati vaš zahtjev za prijateljstvo, vi postajete njihov 'prijatelj', ali sada ih također počinjete pratiti na Facebooku. Kad pratite nekoga na Facebooku, dobivate obavijest o njegovim nedavnim postovima i komentarima.

Ako ne želite te obavijesti, ne morate ih uklanjati s platforme. Pravo rješenje je 'Ne slijedi' ih na Facebooku.

U ovom tutorialu pokazat ćemo vam kako "odjaviti" korisnika na Facebooku.

Korak 1. Otvorite web preglednik na radnoj površini / prijenosnom računalu.

Korak 2. U traku URL-a unesite sljedeću vezu - www.facebook.com

 

ne pratiti na Facebooku

 

Korak 3. Potražite korisnika kojeg želite isključiti.

 

Kako odjaviti korisnika na Facebooku

 

Korak 4. Kliknite na njihovo ime ili fotografiju profila da biste otvorili njihov profil na Facebooku.

 

Kako odjaviti korisnika na Facebooku

 

Korak 5. Klikni na 'Sljedeći"blizu njihovog profila.

 

Kako odjaviti korisnika na Facebooku

 

Korak 6. Na padajućem izborniku kliknite "Prekini praćenje * korisnik *' dugme.

 

Kako odjaviti korisnika na Facebooku

 

Prestat ćete primati ažuriranja od tog korisnika na Facebooku, ali i dalje ćete ostati Friens na platformi.

Ubuduće, ako želite ponovo pratiti korisnika, to možete učiniti tako da odete na njegov profil i kliknete na 'Pratite Nas' dugme.

Dakle, ovo je kako odjaviti korisnika na Facebooku, a da ga ne oduzmete.